HTML

gödör16

Elmosta a víz a bringautat. Horpadás, majd gödör keletkezett. A gödör életét követjük nyomon. Helyszín: Budapest XVI. kerület, Veres Péter út.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2011.06.29. Kész???

magpet 2011.06.29. 18:36

Még meg sem száradt a tinta az előző poszton, máris itt az új hír: a gödör megkapta díszes aszfalt-gúnyáját! Valamikor ma történt a dolog, mert reggel 9h magasságában még csak a döngölt, tömött gödör várta itt sorsa jobbra fordulását. Az új aszfaltot rögtön próbára teszi a természet, néhány órás újszülöttként máris egy kis esőzéssel kell szembenéznie. További szavak és képek odalent.

Már messziről láttam, hogy itt valami szokatlan: megsokasodtak az oszlopok. És valóban, az új jövevény a járdán finoman megsüllyedt csatornafedelet őrzi. Lehetséges, hogy a munkálatok idején a Bobcat alatt rogyott meg? Esetleg egy erre járó, az úthibát a járdán kerülgető túlsúlyos kerékpáros (höhö!) okozta a bajt? Vagy egyszerűen valaki nem akarja, hogy véget érjen a blog, és további úthibákat igyekszik generálni?

 

Balra a régi aszfalt, jobbra a szép új, középen pedig a szalag.

 

Mintha az új felület víztaszító volna, legalábbis furán nedvesedik. Vagy az aszfalt új korában így bánik a vízzel?

 


A lényeg: a gödör elhunyt, helyére kerékpárút költözött. A blogot akár be is zárhatnám, de azt azért még várjuk meg, hogy az oszlopok elkerüljenek innen! Sőt, a jelenség érdekes utórezgését, a gyalogosok területén billegő aknafedelet is kísérjük figyelemmel, mégiscsak a mi gödrünk kölyke!

Addig is köszönöm mindenkinek, aki így vagy úgy hozzájárult a javításhoz: első helyen a tényleges melót elvégző szakembereknek, aztán persze az illetékes önkormányzat (Főváros? XVI. kerület?) és/vagy közútkezelő (a fene tudja, ki itt az illetékes) éber munkatársainak, és persze a Kerékagy.Blog-nak, mert szeretnék hinni benne, hogy az ő közvetítésükkel nyilvánosságot kapott godor16.blog egy kicsit katalizálta az eseményeket. Akit kihagytam, az a kommenteknél igényelhet további köszöneteket.

Bringázzatok okosan, a blog még nem csuk be! Várjuk a legvégét.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://godor16.blog.hu/api/trackback/id/tr503025267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soroslo 2011.06.29. 19:02:18

ez egy igazi happy end is lehetne. Ha nem tudnánk, milyen gyorsan foltozták be: ennyi idő alatt az igazi okot nem hiszem, hogy sikerült volna felderíteniük.
Bár az is lehet, hogy épp a felderítő tevékenység tartott ennyi ideig és most már mindenki békésen bicajozhat.
Az idő majd megválaszolja a még nyitott kérdéseket.

soroslo 2011.06.29. 19:04:38

... ja, és a friss aszfalt tényleg ilyen, ha kap egy kis esőt. Ettől ez még lehetne happy end.

magpet · http://zsemlediszno.blog.hu 2011.06.30. 17:49:37

@soroslo: eddig happy is a dolog. Csak ez a hülye eső ne esne!
süti beállítások módosítása