HTML

gödör16

Elmosta a víz a bringautat. Horpadás, majd gödör keletkezett. A gödör életét követjük nyomon. Helyszín: Budapest XVI. kerület, Veres Péter út.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2011.06.25. Apróbb szél-károk és gödörmélyi tényfeltárás

magpet 2011.06.25. 22:25

Eljött a nap, amikor a szalag már nem csak letekeredik, hanem szakad is. Sajnos a dél-keleti oszlopnál megadta magát a nylon, és két darabra hasadt. Egyre nehezebb a helyreállítás, de ma még sikerült. A felújított kerítést és a gödör mélyéről készült képeket lásd hajtás után.

Úgy éreztem, itt az ideje, hogy egy kicsit a gödör mélyére is bepillantsunk. Íme néhány kép a mélyből:

A kép bal oldalán a nyugati fal látható. A bedobált ágak kissé takarják, de kicsit odafigyelve kivehető a beszakadt aszfalt-burkolat, rajta a sárga csíkkal. Fent a lelazult szalag, a kép még a felújítás előtt készült.


A nyugati fal szemből, talán kicsit jobban kivehető a valamikori burkolat.


A gödör észak-keleti sarka. Érdekes, hogy az aszfalt úgy hajlik és repedezik, mint egy túlhevült marcipánfigura a szülinapi tortán.


Szemközt a gödör déli oldala, a viszonylag épen maradt járdával. Szépen kivehető, hogy a járda annak idején még megkapta azt a beton (vasbeton? - nem értek hozzá) hidacskát, amitől képes túlélni egy vízátfolyást. A később mellé löttyintett, és a pályázati pénzeknél "kerékpárút" fantázianéven lekönyvelt aszfaltcsíknál ez már elmaradt. Biztosan pénzügyi okai voltak.


Végezetül egy boldog, jövőbe tekintő felvétel: a fényképezgetés után a szalagot a dél-keleti oszlophoz kötözgetve ismét távolból láthatóvá vált a gödör, így a balesetveszély szerencsére elmúlt. Megtaláltam a dél-keleti oszlop valamikori díszét is, ezt is visszatuszkoltam, mert szép.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://godor16.blog.hu/api/trackback/id/tr693014774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.06.25. 23:22:00

Ezt a helyes kis gödöröt pont ma vettem észre (igen, mellette autóztam!! el).
Igen impozáns darab, örülök neki, hogy valaki óvja-ápolja. A benne lévő ágakat nem annyira értem, illetve, ha csak ágak lennének, a belezuhanó kerékpárista puffanását csillapíthatnák, de a motorosfűrésszel beleaprított, combvastagságú ág nemhogy csökkentené, inkább növeli a súlyos sérülés veszélyét.
Szerintem senki ne szóljon az illetékeseknek, hiszen a létezéséről tudnak, érdemes kivárni, egy ilyen komoly műtárgy-rekonstrukció mennyi idő alatt tud megtörténni.

magpet · http://zsemlediszno.blog.hu 2011.06.26. 09:52:10

@streetsta: üdv a fedélzeten, Te megrögzött autós! :)
Igyekszem szépen gondját viselni a gödörnek, hogy mindenki örömét lelhesse benne. A rekonstrukciót érdeklődve várom. :)

lotht 2011.06.26. 22:52:31

Nincs már messze ez egyhónapos "szülinap", lesz valami megemlékezés a tiszteletére?
Gödörbuli, árokjátékok, süppedőbál, mélybúcsú, alagi vigasság, tudod, ilyesmi.

magpet · http://zsemlediszno.blog.hu 2011.06.27. 12:56:11

@lotht: megfordult a fejemben. Különleges hangulatot adhat a rendezvénynek a néhány méterre elterülő rendőrség. :) Hirdessünk egy ilyet? :)

OkoskaTo:rp 2011.06.27. 14:29:37

Rosszul tudjátok. Itt egy bringás aluljáró készül, hogy át lehessen jutni a Hévhez. Vagy majd személyesen Tarlós fogja ide kitenni az "Itt épül az 5-ös metró" táblát a gödör szélére.

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2011.06.27. 22:55:27

Egy rakparti kátyú megszüntetéséhez 4 hónap kellett.
tizpercbringa.blog.hu/2011/03/01/egy_katyu_elete_fotoregeny
Ha a méretekből indulok ki akkor sok bejegyzés készülhet még. ;))
süti beállítások módosítása